SEO pentru un site nou

ianuarie 8, 2011

Articol publicat in: Internet


Un prieten de-al meu si-a facut de curand site. Primul sau site. Cum vizitatorii nu se inghesuie sa vina la el pe site ( are 2-3 vizitatori pe zi, majoritatea fiind vizitele lui!), m-a intrebat cum sa faca sa il promoveze. Asa ca am decis sa va scriu cum as face eu acum promovarea unui site nou.

1. Alegerea cuvintelor cheie . Cuvintele cheie reprezinta cuvinte sau grupuri de cuvinte pe care lumea le foloseste pentru a cauta site-uri in motoarele de cautare. Este foarte important sa te hotarasti cu ce cuvinte cheie vrei sa fii gasit de catre google. Este important sa nu alegi cuvinte cheie prea generice, gen zboruri, masini, jocuri… pentru ca pe aceste cuvinte cheie concurenta este enorma, deci nu ai nici o sansa (ca site nou). Alege insa cuvinte cheie (keywords) compuse, gen “zboruri din Bucuresti”, “masini de vanzare in Timisoara” sau “jocuri cu bile”. Poti alege 2-3 astfel de keywords si continua procesul pentru aceste cuvinte cheie. Mai multe detalii am scris in articolul cum aleg cuvintele cheie. Este esential sa termini acest pas, inainte de a trece la pasul 2.

2. Optimizarea interna a site-ului. Dupa alegerea cuvintelor cheie, urmeaza optimizarea interna a site-ului. Este important sa termini acest pas (punctele A si B), inainte de a trece la pasul 3.
A. Trebuie verificat ca site-ul sa contina cuvintele cheie in cadrul continutului sau. Citeste acest articol pentru a vedea ce conteaza si unde trebuie sa ai cuvinte cheie. Atentie, NU UTILIZA EXCESIV CUVINTELE CHEIE, nu abuza de ele si nu le folosi daca textul nu o cere. Textul trebuie sa ramana intordeauna logic si util vizitatorilor tai!
B. Site-ul tau e bine sa aiba URL-uri Google friendly.
C. Daca site-ul tau e in engleza, ar fi util sa citesti si:
Cat de usor se citeste un text in engleza?
D. Verifica ca site-ul tau sa fie valid, folosind HTML si CSS validator

3. Promovarea site-ului. Sunt multe modalitati de promovare a site-ului. Voi enumera in continuare doar cateva. Nu este imporanta ordinea in care le faci, insa este important sa le faci pe toate, pe cat posibil:
A. Prin scrierea articolelor. Trebuie sa scrii articole legate de ceea ce prezinti pe site. Articolele trebuie sa contina 1-2 linkuri catre site-ul tau (de preferat catre pagini interne), iar textul anchor sa contina cuvintele cheie decise de tine la punctul 1. O data scrise articolele, trebuiesc publicate. Articolele NU se publica pe site.ul tau, ci pe alte site-uri. Se pot publica pe alte site-uri din domeniul tau (vezi punctul 3b) sau pe site-uri de articole.
B. Obtinerea de linkuri relevante, analizand concurenta. Asa cum am scris in articolul Cine linkeaza catre tine (sau concurenta ta), este important sa analizam concurenta si cine linkeaza catre ei, pentru a incerca sa obtinem si noi linkuri de la acele site-uri. Citeste acest articol ca sa vezi mai multe detalii.
C. Citeste Cum se face link building (oficial) pentru alte modalitati, recomandate oficial (de catre google).
D. Promoveaza site-ul tau in retelele sociale. Citeste acest articol pentru promovarea in retelele sociale.
E. Inscrie-ti site-ul in directoare si motoare de cautare. Acest lucru are o importanta foarte scazuta, in marea majoritate a cazurilor. Sunt foarte putine directoare in care chiar conteaza sa fii. Acestea sunt Dmoz, Yahoo Directory si eventual directoare de nisa pentru domeniul tau. Citeste aici si acest articol.

Succes!Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X