Cat de repede se incarca site-ul?

august 25, 2010

Articol publicat in: Internet


Viteza de incarcare a site-ului este un lucru important.

In primul rand, vizitatorii se plictisesc de un site care “se misca ca mortul”. Daca site-ul tau se incarca greu, s-ar putea sa ii pierzi chiar inainte de a avea sansa sa ii cuceresti!

In al doilea rand, nu toata lumea are intenet de mare viteza. Deci, daca paginile tale depasesc 100kb, timpii de incarcare s-ar putea sa fie cam mari. Deci, tot o viteza mica.

In al treilea rand, google a anuntat neoficial ca va tine cont de timpii de incarcare a paginilor in stabilirea “clasamentelor”, deci s-ar putea sa fii depunctat in viitor daca ai un site lent.

Cum facem ca site-ul sa fie mai rapid?

In primul rand, trebuie sa stim care sunt problemele pe care le are site-ul nostru. Adica, ce poate fi inbunatatit. Pentru aceasta, am descoperit de curand Page Speed – un addon pentru Fireforx care are ca prerequiement Firebug. Acest add-on analizeaza pagina pe care esti si iti ofera sugestii pentru:

  • optimizarea cache-ingului (imaginile, CSS, JS ar trebui pastrate si incarcate din cache, nu de pe server de fiecare data).
  • paralelizarea downloadurilor (de imagini si alte obiecte) folosind mai multe host-uri.
  • micsorara dimensiunii imaginilor fara pierderea calitatii (se face cu un simlu Save As).
  • Folosirea comprimarii
  • Ugereaza combinarea fisierelor externe (CSS sau JS) in unul singur pentru fiecare tip, continand un cod sursa optimizat (cu minify).

Toate acestea sunt bineinteles sfaturi pe care le poti gasi oriude, insa cand ai pe cineva care analizeaza automat toate aceste aspecte pentru tine si iti da si solutiile… parca e mult mai usor. Nu? :)

Tags: , , , ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X